[ad_1]
هواپیماهای قطر در 3 سال گذشته به واسطه تحریم هوایی از سوی همسایگان عربی، در غالب پروازهای خود به عبور از حریم هوایی ایران وابسته هستند.
با رای دیوان بینالمللی دادگستری ( دیوان لاهه) به نفع قطر در پرونده محاصره هوایی 3 ساله از سوی همسایگان عربی قطر ، در صورتی که به رفع محاصره هوایی قطر بینجامد، دهها میلیون دلار درآمد ایران از محل بازگذاشتن حریم هوایی خود به روی پرواز هواپیماهای قطری را قطع خواهد کرد.
به گزارش عصرایران، وب سایت شبکه خبری فاکس نیوز در گزارشی، رای دیروز (سهشنبه) دیوان لاهه به نفع قطر در پرونده شکایت دوحه از 4 کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر به خاطر تحریم هوایی این کشور از سال 2017 را مورد بررسی قرار داده و خاتمه این پرونده به نفع قطر و باز شدن دوباره حریم هوایی همسایگان عربی به روی پروازهای این کشور را به ضرر منافع اقتصادی ایران دانسته است.
این گزارش نوشت:” بنا به گفته کارشناسان حکم جدید دادگاه لاهه میتواند راه را برای حل محاصره سه ساله قطر هموار کند و این میتواند صدها میلیون دلار درآمد را از کف ایران خارج کند؛ پولی که سالانه ایران بابت باز گذاشتن حریم هوایی خود به روی پروازهای قطری از دوحه دریافت میکند.
“جاسم سیف احمد السلیتی” وزیر حمل و نقل و ارتباطات کشور قطر دیروز در واکنش به رای دیوان لاهه گفت: “ما از تصمیم امروز دادگاه بینالمللی دادگستری استقبال میکنیم و خواهیم دید که کشورهای محاصره کننده در نهایت به خاطر نقض قوانین حمل و نقل هوایی بینالمللی با عدالت روبرو خواهند شد.”
دادگاه لاهه دیروز در حکم خود با رای اجماعی 16 قاضی خود به نفع قطر رای داد و اعلام کرد اعتراض همسایگان قطر (تحریم کنندگان) به رای سازمان بینالمللی هوانوردی (ایکائو) غیرقانونی است و مرجع تصمیمگیری در مورد اختلافات بر سر حریم هوایی، “سازمان بینالمللی هوانوردی” (ایکائو) است.
حالا باید قطر و کشورهای تحریم کننده برای تعیین تکلیف پرونده به رای “ایکائو” مراجعه کنند. دولت امارات اعلام کرده حاضر است مستندات خود درباره ضرورت تحریم هوایی قطر را برای بررسی به این سازمان تحویل دهد.
ایالات متحده آمریکا از زمان آغاز بحران تحریم قطر از سوی همسایگان عربی به بهانههایی چون حمایت دولت دوحه از اخوانالمسلمین و ایران، سعی کرده در این بحران میانجیگری کند؛ چون استدلال مقامات واشنگتن این است که این بحران به نفع جمهوری اسلامی ایران تمام شده و سیاست فشار حداکثری علیه ایران را دچار لطمه میکند.
ایالات متحده آمریکا روابط نزدیکی با دو سوی این بحران دارد در حالی که دولت واشنگتن به سختی میکوشد هر روز دامنه فشارهای علیه ایران را تشدید کند؛ اما این بحران بین قطر و همسایگان عرب این کشور تاکنون برای ایران منافع اقتصادی سرشاری داشته است.
فاکس نیوز در این باره نوشت:” طبق گزارشها ایران سالانه حدود 133 میلیون دلار از قطر بابت در اختیار قرار دادن حریم هوایی خود به روی پروازهای قطری دریافت میکند.
از سوی دیگر ناظران معتقدند پایان محاصره هوایی قطر و استفاده کمتر هواپیماهای قطری از حریم هوایی ایران برای آمریکا نیز بهتر و ایمنتر است چون دیگر دیپلماتها و نظامیان آمریکایی برای رفت و آمد به شهر دوحه و پایگاه هوایی “العدید” قطر مجبور به عبور نگران کننده از حریم هوایی ایران نیستند.
طبق مقررات “سازمان بینالمللی هوانوردی” (ایکائو) محاصره بر حقوق پرواز تأثیر نمیگذارد.
یک دیپلمات عرب اما با تاکید بر عدم خوشبینی خود نسبت به حل این مساله به فاکس نیوز گفت:” متأسفانه هیچ حرکتی به سمت پایان محاصره قطر و حل این اختلاف بین کشورهای خلیج صورت نگرفته است زیرا ما هیچ کوششی از طرف قطری برای حل اختلاف ندیدهایم.”
بیشتر بخوانید:
*قطر تبدیل به جزیره شد / ایران تنها راه تنفس قطر
*قطع روابط 4 کشور مصر، عربستان سعودی، امارات و بحرین با قطر/ اخراج شهروندان قطری و بستن همه مرزهای 4 کشور در برابر قطری ها / قطر در محاصره/ ایران از قطر حمایت کرد
*محاصره قطر، فرصت بزرگ برای ایران
[ad_2]
Source link